So notranji opremljevalci res le za »polne«?

 

Zakaj sploh najeti notranjega opremljevalca? Ali ni opremljanje novega stanovanja nekaj najbolj zabavnega? Sploh če imate 2 otroka, ki skačeta po sedežnih garniturah v salonu, medtem ko se vi trudite najti tisto pravo (ki je lepa in trpežna hkrati). V službi ste morali podaljšati ravno takrat, ko ste končno prišli do sestanka z mizarjem. Mogoče je tako tudi bolje, saj sploh še ne veste, kaj si želite. Da o možu, s katerim se nikakor ne moreta uskladiti pri barvi kuhinje, sploh ne govorim. Pa vendar je to projekt vašega življenja, ki vam nenadzorovano polzi iz rok.

 

slike za clanek_Page_1

 

»Čudovit prostor se ne zgodi slučajno.«

Mislim, da si vsi zaslužimo živeti v udobnih in lepih prostorih, ki delujejo skupaj z nami in ne proti nam. Ne samo da verjamem, da mora prostor izgledati čudovito, biti mora izraz naše individualnosti, našega stila in načina življenja. Le tako se bomo v njem počutili prijetno. Prostor, v katerega stopimo in doživimo »vau« efekt, pa se ne zgodi slučajno. Taki prostori so skrbno načrtovani in največkrat opremljeni s strani strokovnjakov.

 

Slovenija: Notranji oblikovalci so le za »polne«.

Slovenija je majhna dežela. Ne le po kvadraturi. Velikokrat smo majhni tudi v razvoju. Dejstvo je, da je v tujini poklic notranjega opremljevalca (ang. interior designer) visoko cenjen in iskan. Prevečkrat slišim: »Kdo za vraga plača, da mu opremiš stanovanje?«. Takrat sem modro tiho. Ker vem, da si avtorji tega stavka tihoma želijo, da bi »imeli dovolj denarja« za najem notranjega opremljevalca. Ampak verjeli ali ne, večina mojih strank ni »polnih«. So le ljudje, ki se zavedajo, da je najeti notranjega opremljevalca verjetno najpametnejša poteza, ki jo lahko naredijo pri opremljanju stanovanja, hiše ali poslovnega prostora. Zakaj?

 

♥ Prihranimo vam denar

Mogoče se sliši nesmiselno, ker nas morate navsezadnje plačati, ampak malo razmislite (in ne biti tipični »slovenčki« že takoj pri prvem razlogu).

Najamete nekoga, ki razume, kako so prostori in njihova energija medsebojno povezani. Nekoga, ki pozna prave kombinacije barv, materialov in oblik v odnosu do prostora. Ste že kdaj kupili kos pohištva, ki je v trgovini izgledal TOP, doma pa ste ugotovili da je prevelik? Ste kdaj prebarvali steno in končna barva res ni bila to, kar ste si zamislili? Ne želite kupiti napačne sedežne garniture, umivalnika, položiti napačnih keramičnih ploščic ali pobarvati steno na zeleno, kasneje pa ugotoviti, da »tale eko bio travnata zadeva pa ni čisto po vašem okusu«. In jo ponovno prebarvati. Upam, da vam v drugem poizkusu uspe. Verjemite pa, da je »popravljanje« napačnih odločitev drago. Dražje kot najeti notranjega opremljevalca.

 

♥ Prihranimo vam čas (in živce)

Na začetku prijetno opremljanje se lahko spremeni v pravo nočno moro. Opremljanja se  lotite le 1x (mogoče 2x ali 3x) v življenju, mi to delamo vsak dan. Spremljanje ameriških TV serij o opremljanju in branje revij o dizajnu vas (žal) ne spremeni v strokovnjake. Mi smo v učenje in raziskovanje vložili neskončno ur (in denarja), zato lahko rešitev najdemo v 15ih minutah, za kar bi vi porabili 20 ur. Prihranimo vam lahko ure in ure raziskovanja in obremenjevanja. In navsezadnje živcev.

 

♥ Ustvarjamo prostore, ki so vam pisani na kožo

Imamo različne potrebe, želje in sanje, vendar je sestavljanje vsega v uspešno celoto težje, kot izgleda. Obstaja na tisoče rešitev, za vas in vaš način življenja pa je prava le ena. Katera? Mogoče razporeditev sosedove kuhinje, ki vam je res všeč? Vendar  sosed ne kuha veliko, vi pa ste v kuhinji vsak dan. Vaša prijateljica ima tiste ploščice z »vau« efektom. Tudi vi ste izbrali take. Ne veste pa, da se na temnih ploščicah pozna vsaka kapljica in jih boste kleli vsakič ko si boste umili roke. Ker pri prijateljici ste videli le očiščeno kopalnico. Notranji oblikovalci vas usmerimo v izbor materialov, barv, struktur, ki so vam (in vaši denarnici) pisani na kožo.  Moram pa na tem mestu poudariti: ni vsak notranji oblikovalec primeren za vsakega. In obratno. Ni vsaka stranka primerna za notranjega oblikovalca. Eni se preprosto »začutimo«. Drugi pač ne.

 

♥ In še nakaj, kar pa ne mislim posebej razlagati, le v razmislek:

Za opremo novega stanovanja/ hiše/ poslovnega prostora ste vzeli 100.000€ kredita. Ali res ne bi dali še 1.000€ da bi ta kredit izgledal »VAUUUU«.

 

Za poklic notranje opremljevalke sem se odločila, ker verjamem v moč prostora. Prostor vpliva na medsebojne komunikacije, na fizično in psihično zdravje. Pa tudi na finance. Tako ali drugače. 🙂

 

 

Ste se odločili, da me kontaktirate, pa ste vseeno preleni, da bi pogledali pod zavihek KONTAKT?

 

Naj vam olajšam:

Kontakt

 

Dobrodošli 🙂

 

PK

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja